Ülikooli võlakoorem väheneb jõudsalt

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahest peamiselt Euroopa Liidu raha eest ehitatavast Tartu Ülikooli hoonest on Viljandi maantee äärsele jäätmaale kerkiv Füü­si­kum, mille nurgakivi pandi tänavu 4. oktoobril.
Üks kahest peamiselt Euroopa Liidu raha eest ehitatavast Tartu Ülikooli hoonest on Viljandi maantee äärsele jäätmaale kerkiv Füü­si­kum, mille nurgakivi pandi tänavu 4. oktoobril. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli nõukogu andis rektorile loa võtta tuleval aastal kuni 12 miljonit eurot arvelduslaenu, tagamaks sadade Euroopa Liidu raha eest ette võetud õppe-, teadus- ja ehitusprojektide ladus rahastus.

Ülikooli 2013. aasta ligi 146 miljoni eurosest eelarvest moodustavad Euroopa Liidu tõukefondidest plaanitavad laekumised rekordilised 41,4 miljonit eurot. Sellest ligi 25 miljonit on kavandatud teaduse tegemiseks ning ligi 11,9 miljonit Füüsikumi ja siirdemeditsiinikeskuse ehituse jätkamiseks.

Euroopa Liidu toetusraha laekub viivitusega alles pärast tööde lõppu ja aruannete esitamist. Vältimaks töö katkestamist või töö tegijale võlgu jäämist vajabki Tartu Ülikool tõenäoliselt arvelduslaenu, mis võrdub ligikaudu ülikooli ühe kuu käibega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles