Seebine vampiirieepos

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik vampiiripere koos sõbraliku libahundiga: Bella (Kristen Stewart, vasakult), Renesmee (Mackenzie Foy) ja Edward Cullen (Robert Pattinson) ning Jacob Black (Taylor Lautner).
Õnnelik vampiiripere koos sõbraliku libahundiga: Bella (Kristen Stewart, vasakult), Renesmee (Mackenzie Foy) ja Edward Cullen (Robert Pattinson) ning Jacob Black (Taylor Lautner). Foto: outnow.ch

Juba enne viimast filmi üle kahe ja poole miljardi dollari piletitulu kogunud filmisarjale väärika punkti panemine on ilmselgelt vastutusrikas ülesanne, kuigi tõenäoliselt koguks viimane film gigantkassa ka vaid kohmaka slaidi-show’na. Revolutsiooni finaal igatahes ei korralda – fännid jäävad fännideks ilmselt ka edaspidi, mittefännid kehitavad jätkuvalt õlgu ja vihkajad kuulutavad ka selle filmi läbi aegade halvimaks.

Omamoodi ongi tegu keerulise vaatamisega. Mitte et filmi sisu konti murraks, aga kuidagi tuleb üle saada eelarvamustest. Unustada ära, et «Videviku» saaga on kõrvalprojektidena sünnitanud Edwardi pildiga stringid ning rea noori neide, kes oma poiss-sõbral enne suudlust paluvad jääkuubikut huultel hoida, et vampiiriefekti saavutada. Leida endas sisemine 14-aastane tüdruk, kui tahes veidralt see ka kõlada võib.

Mis järele jääb, ei ole palju kummalisem kui teised noorte- või fantaasiafilmid. Nende kahe žanri ristamisel tekkinud paranormaalne seebiooper ei sobi kindlasti igale filmivaatajale, kuid kui võtta filmi süütu meelelahutusena, sest mida muud ta on, ei ole see kaks tundi sugugi nii piinarikas elamus, kui iga skeptik on valmis vanduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles