Logistikaspetsi Gordioni sõlm

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnul väärib iga töö lõpetamine tähistamist ja iga mees on nagu orkester – sadamakapten ja puusepp Priit Kapsta saab kohe silla valmis ning siis tuleb avamispidu.
Ruhnul väärib iga töö lõpetamine tähistamist ja iga mees on nagu orkester – sadamakapten ja puusepp Priit Kapsta saab kohe silla valmis ning siis tuleb avamispidu. Foto: Liis Treimann

Ma pole kunagi näinud nii uhket ja puutumata männimetsa kui Ruhnul. Metsal aitas võimsaks sirguda kallis transport ehk logistika, mis määrab saarel palju muudki.

Ruhnule metsaveokite saatmiseks tuleks tellida eraldi laevareise, mis oleks aga ogaralt kallid. Sestap ei huvita Ruhnu männid ka metsaärimehi. See 5,5 kilomeetri pikkune ja 3,5 kilomeetri laiune saar asub nii Pärnust kui Riiast 96 kilomeetri kaugusel, lähim maismaatükk on 37 kilomeetri kaugusele jääv Kolka neem Lätis.

Teisalt on tüütu ka laudu mandrilt saarele vedada ja sestap ehitas vallavalitsus saarele saekaatri. Paraku selgus, et riigile või rootslastele kuuluva metsa ostmine ja kohapeal lauaks saagimine on ikkagi kulukam ja ebamugavam kui laudade toomine mandrilt. Nii seisab saekaater enamasti jõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles