Tallinn jätkab tasuta tööõigusnõu andmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised tööturuameti seinal.
Tööpakkumised tööturuameti seinal. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsus eraldab täna reservfondist 270 000 krooni tasuta tööõigusalase nõustamise korraldamiseks.


Teenus on mõeldud nendele tallinlastele, kes on lähemas tulevikus tööd kaotamas või on töö juba kaotanud. Nõu antakse ka koondatutele ja neile, kellel on töösuhte lõpetamisel tekkinud probleeme.

Statistikaameti andmetel oli töötuse määr mullu neljandas kvartalis 7,6 protsenti, mis teeb Eestis töötute arvuks ligi 54 000 inimest, sealhulgas Tallinnas ligi 16 000 inimest. Tallinna Tööturuameti andmetel oli tänavu märtsis tööturuametis arvel juba 15 300 töötut, mis teeb Tallinna töötuse määraks 7,3 protsenti.

Tallinna ettevõtlusamet alustas möödunud aasta 1. detsembril linnavalitsuse infosaalis abivajajate tööõigusalase nõustamisega. Nõustamine toimub elava järjekorra alusel ja on tasuta. Nelja kuuga on ettevõtlusamet andnud nõu üle 1400 abivajajale.

Peaaegu pooled abivajajatest on juba pöördunud või kavatsevad pöörduda oma õiguste kaitseks töövaidluskomisjoni või kohtu poole. Lisaraha kulubki selleks, et tasuda sihtasutusele Õigusteenuste Büroo abivajajatele professionaalse juriidilise nõu andmise eest.

Tänavu veebruaris saatsid ettevõtlusameti nõustajad Õigusteenuste Büroosse konsultatsioonile 45 abivajajat, märtsis 42.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles