Kadri Simson: ööistung odavama elektri nimel

Kadri Simson
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Oma ööistungitega takistavad nad riigikogu tööd – selliseid etteheiteid hakkab riigikogu opositsioon ja eriti Keskerakonna saadikurühm sellel nädalal kuulma ilmselt küllalt sageli. Kuid ööistungid on meie peaaegu ainuke vahend, et avaldada survet riigieelarve eelnõule, mis on sotsiaalselt tundetu ja ettevõtlust pitsitav. Sellise eelarve vastuvõtmist tulebki takistada, vähemalt senikaua, kuni keeldutakse eelarvet muutmast.

Piisab vaid ühest märksõnast: uuest aastast tõuseb elektri hind ligikaudu 20 protsenti, aga valitsusliit ei võta aktsiisi (ja seeläbi hinna) langetamist jutukski. Riigikogu vastutustundlik osa sellega ei lepi.

Küllap kuuldakse meie ettepanekuid paremini, kui nende taga on ööistungite surve. Täiesti ekslik on väita, et ega valitsus midagi elektri hinna suhtes ette võtta saagi, kuid valitsuse tööriist on maksupoliitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles