Nahakunstnik sattus uuele rajale

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Androni põhitöö on Antoniuse gildis, kus ta on juba aastaid nahast välja võlunud aksessuaare, raamatukaasi, ehteid ja palju muud.
Tiina Androni põhitöö on Antoniuse gildis, kus ta on juba aastaid nahast välja võlunud aksessuaare, raamatukaasi, ehteid ja palju muud. Foto: Kristjan Teedema

Oktoobris vaatas nahakunstnik Tiina Andron huviga pilte Soome esileedi reisist Norra, sest Jenni Haukio käte vahel oli näha kalamustriga kott, mis tehtud siinsamas Tartus Androni enda firmas.

Viona Blu nime kandvate kottide meisterdamine ei olnud Androni enda mõte. Umbes aasta tagasi pöördus tema poole noor soome disainer Sirpa Kalliola, otsides nahakunstnikku, kes suudaks tema kalanahast kottide idee ellu viia.

Andron kaalus pisut ja jäi siis nõusse. Kevadel sündis Viona Blu nime kandev tootemark, mis pakub eksklusiivseid kalanahast kotte pea kõigis vikerkaarevärvides, lisaks mõningaid ehteid, ikka kalanahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles