Sulev Alajõe: pooleteise linnaga Eesti

Sulev Alajõe
, PEAKi juhatuse liige ettevõtluse valdkonnas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Alajõe.
Sulev Alajõe. Foto: PP

Samal ajal kui naabrid soomlased ja rootslased pingutavad nähtavalt riigi kui terviku nimel, eelistame meie regionaal­arengusse mitte sekkuda, kirjutab Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhatuse liige Sulev Alajõe.

Vooremaa ja Hiiumaa tühjade teede pärast muretseti hiljuti Eesti Ekspressis. Ja soovitati uute inimeste saabumiseks tõsta immigratsiooni­kvooti. Kas tõesti näeksime immigrantide saabudes rohkem inimesi Kesk-, Lõuna- ja Lääne-Eestis? Või oleks meedia õppeaasta algul veelgi enam seotud Tallinna bussiradade temaatika seadmisega üleriigiliseks esiuudiseks?

Muidugi vajame uusi töökäsi. Ent väljaspool Harjumaad mäletatakse aegu, mil maakonnakeskuste rahvaarv suurenes, mil noored pöördusid pärast kõrgkooli lõpetamist hea meelega kodukohta tagasi. Kas see tuleks nõukaaja nostalgiaks kuulutada? Vaadates Läti poole, võime isegi rõõmustada, et me sedavõrd kogu eluolu pealinna pole koondanud. Eeskuju otsime tavaliselt rohkem põhjanaabritelt – vaataks pigem sinnapoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles