Annetaja: asjad vajasid ajamist

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate eest koos oma sõpradega Keskerakonnale 200 000 krooni annetanud Peeter Taim ütles ütles, et politoloogina oleks tal väga huvitav teada, kuidas praegune rahulolematus erakondade ja riigivalitsejatega mõjutab kohalike valimiste tulemusi.
Aastate eest koos oma sõpradega Keskerakonnale 200 000 krooni annetanud Peeter Taim ütles ütles, et politoloogina oleks tal väga huvitav teada, kuidas praegune rahulolematus erakondade ja riigivalitsejatega mõjutab kohalike valimiste tulemusi. Foto: Peeter Langovits

 Mis paneb annetama parteile suuri summasid, mida selle eest vastu lubatakse, milline on võitlus tagatubades? Oma kogemustest räägib aastate eest Keskerakonna Tartu piirkonda juhtinud Peeter Taim.

Tartu Ülikooli lõpetanud politoloog, noorsootöötaja ja üks tantsukooli JJ-Street vedajaid Peeter Taim (45) hakkas silma 2005. aastal, mil ta annetas Keskerakonnale 200 000 krooni. Avalikkusele üsna tundmatu nimena tekitas nii suure summa ära andmine huvi, nii nagu pakkusid toona huvi kaks Otepää lihttöölist, kes samas kvartalis Taimega annetasid mõlemad 100 000 krooni. Nüüd räägib Taim oma parteikogemusest ja rahastamisskandaali mõjust.

Seitse aastat tagasi oli küll üsna jõukas aeg, kuid 200 000 krooni oli väga suur raha. Andsite selle Keskerakonnale, kuigi olite annetamise ajaks juba erakonnast välja astunud. Miks küll?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles