Viimne teekond kulgeb konarlikult

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvandi elanik Lembit Tähepõld käis eile Tuigo kalmistul ning ütles, et praegu on tee üsna hea. Kolm nädalat tagasi käis ta sel surnuaial matusel ning siis oli tee päris hull, auk augus kinni.
Tõrvandi elanik Lembit Tähepõld käis eile Tuigo kalmistul ning ütles, et praegu on tee üsna hea. Kolm nädalat tagasi käis ta sel surnuaial matusel ning siis oli tee päris hull, auk augus kinni. Foto: Margus Ansu

Tartu lähedal asuva Tuigo kalmistu teed on hiljuti silunud teehöövel, kuid nüüdki on seal pehmeid ja auklikke kohti. Surnuaiale parema tee ehitamiseks pole aga Tartu linnal ega Haaslava vallal raha.

«Praegu on tee täitsa hea, eelmisel nädalal käis teehöövel,» ütles Tõrvandi elanik Lembit Tähepõld eile Haaslava vallas asuva Tuigo kalmistu tee kohta. «Kolm nädalat tagasi olin siin matusel ja siis oli tee päris hull. Metsamehed olid suurte masinatega sõitnud, auk oli augus kinni. Läksime väga tasa, sest muidu oleks kadunuke surnuaiale jõudes kirstus külili olnud.»

Tuigo surnuaed on Tartu linna metsakalmistu, kuhu on maetud ka ümberkaudse kandi rahvast, näiteks Haaslava, Ülenurme, Mäksa, Tähtvere ja Kambja valla elanikke. Kalmistule viiv 1,8-kilomeetrine kruusatee on Haaslava valla tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles