Ebaseaduslike trahvide hüvitamine läheb kalliks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida prefektuuri juht Aldis Alus.
Ida prefektuuri juht Aldis Alus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mullu nelja kuuga Ida prefektuuris ebaseaduslike kiirusemõõtjate ja kaaludega määratud trahvide tagasimaksmine läheb riigile maksma julgelt üle 30 000 euro. Segaduse põhjustanud liiklustalituse juht Alvar Ottokar ei näe samas endal süüd ja vaidleb vastu enda töölesuunamisele arestimajja.

Ainuüksi mullu 13. augustist kuni 21. detsembrini 180 otsusega ebaseaduslikult mõistetud trahviraha suurus on ligikaudu 30 000 eurot. Lisaks hüvitatakse riigieelarvest veel osal juhtudel trahviraha sisse nõudnud täiturite tasud. Samuti peab maksumaksja kinni maksma probleemiga tegelemiseks kuluva politseinike ja kohtuametnike töö.

Esialgu on politsei ametis kõigi ebaseaduslikult karistada saanute ülesotsimisega. Eile õhtuks oli Ida prefektuur jõudnud ühendust võtta 99 inimesega. Politsei teatel tunnistas vaid üks neist, et ületas toona tõesti kiirust ja seetõttu ta raha tagasi ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles