Pagulaste vastuvõtmise keskus kolib Illukalt ära

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigihanke tingimuste järgi peab varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus jätkama vähemalt ühe aasta tegevust Illuka vallas Jaamakülas, edaspidi on see kavas kolida aga Lääne-Virumaale Väike-Maarja valda, kus pärast erihooldekodude ümberkorraldamist jäi tühjaks Aavere hooldekodu, kirjutas Põhjarannik.

AS Hoolekandeteenused on seni keskendunud oma tegevuses just erihooldekodude reorganiseerimisele ja pidamisele. Ettevõtte juhatuse esimees Maarja Mändmaa ütles Põhjarannikule, et Illuka ei sobi varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuse asukohaks ei eraldatuse ega elamistingimuste poolest.

«Aaveres saame pakkuda majutust korterites ja see tekitab vähem pingeid kui üheskoos naride otsas elamine,» sõnas Mändmaa ja lisas, et ettevõttel on soov teha vastuvõtuteenus inimväärsemaks, sest tegemist on inimestega, kes on oma kodust tagakiusamise pärast pagenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles