Kodanikualgatus: ka parlamendivälised erakonnad tuleks arutellu haarata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumise «Aitab valelikust poliitikast» meeleavaldus
Liikumise «Aitab valelikust poliitikast» meeleavaldus Foto: Kristjan Teedema

Kodanikualgatus «Aitab Valelikust Poliitikast», kes on üks homseks president Toomas Hendrik Ilvese juurde Eesti demokraatia ümarlauale kutsututest, leiab, et arutelule tuleks kaasata ka riigikogus esindamata erakondi.

«Oleme veendunud, et kaasata tuleb ka riigikogus esindamata erakondi – vaid nõnda on arutelu piisavalt laiapõhjaline. Ka meile on mõistetamatu näiteks Erakonna Eestimaa Rohelised kõrvalejätmine arutelult,» teatas kodanikualgatus avalikus üleskutses.

«Samuti paneme presidendile südamele, et kutsed edasistele aruteludele võimaldaksid osalevail erakondadel ja vabakondadel rohkem kaasata oma paikkondlikke esindajaid. See oleks ka kooskõlas presidendi enda murega riigi toimimisest kogu maal,» lisas kodanikualgatus.

«Meie liikumine loeb presidendi kantselei poolt rohelistele antud vastuse kajastusest välja, et kõnealust arutelu kantakse üle ka veebis. Kui see vastab tõele, siis tervitame selle meie ettepaneku järgimist. Arutelu poliitilise kultuuri läbipaistvusest on tõsiselt võetav vaid siis, kui seda ei peeta kinniste uste taga, vaid kõik osapooled lubavad üksmeelselt ajakirjanike kohalolu ning võimaldavad rahval ülekande vahendusel kogu sündmust jälgida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles