President avab esimesed kihelkonnapiiride tähised

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits.

President Toomas Hendrik Ilves avab 14. aprillil, mil Eesti Rahva Muuseumi tähistab 100. sünnipäeva, esimesed kihelkonnapiiride tähised Tartu-Räpina-Võru maanteel Luunja sillal Tartu-Maarja ja Võnnu kihelkonna piiril.


Koostöös maanteeameti, kohanimenõukogu ja mitmete teiste asutuste ja isikutega algab kaks aastat vältav suurprojekt, mille käigus paigaldatakse põhi-, tugi- ja kohalikele teedele Eesti ajalooliste kihelkondade piiritähised kõikides Eesti maakondades.

Turismiobjektile viitavate pruunitaustaliste liiklusmärkide paigaldamist toetab ja teostab maanteeamet kohalike teedevalitsuste ja teemeistrite abil.

Eesti Rahva Muuseumi kogud on algusaastatest peale korraldatud kihelkondliku printsiibi järgi, sest just sel teel tulevad selgelt esile rahvakultuuri paikkondlikud erinevused.

Aastasaja jooksul on Eesti administratiivses jaotuses palju ümberkorraldusi tehtud ja kihelkonna määramine raskemaks muutunud.

Tänaste valdade piirid ei kattu kihelkonnapiiridega, mõned külad vallast kuuluvad ühte, teised teise ja vahel kolmandassegi kihelkonda, kuid meie paikkondliku identiteedi aluseks on endiselt kihelkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles