Kalle Komissarov: noortekeskus on parem koht kui kaubamaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Komissarov.
Kalle Komissarov. Foto: Erakogu

Eesti noortekeskusi analüüsides ilmneb, et neis käiakse laias laastus kahel põhjusel: kas head äraolemist otsimas või kindla huviga end arendamas. Üldiselt hinnates võib leida sarnasusi noortekeskuste ja kaubakeskuste rollis noorte elus. Suured kaubanduskeskused on muutunud kõikjal arvestatavateks vabaajakeskusteks.

Need on astunud meiegi ellu üha kindlamalt, tõrjudes kõrvale traditsioonilised sotsiaalsed suhtluspaigad, kiriku, klubi või tänavakohviku. Kaubanduskeskus on pidevalt avatud, seal on soe ja turvaline, kõik, mida iganes vajad, on käe-jala juures. Seal leidub tegemist igas eas inimestele, ja noortel kui kõige paremini kohanejatel ei ole eelarvamusi.

Lastes end mõjutada omaealiste käitumisest, on ostu­­kates hängimine väga aktsepteeritav. Ostmine pole seejuures üldse oluline; kui raha pole või midagi osta ei taha, siis ainult vaatad. Ostukeskuses pole kunagi igav ja kui kodus on probleeme, leiab sealt alati turvalise pingi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles