Pildid pajatavad ülikooli lugusid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse avas emeriitdotsent Tullio Ilomets, kes on aidanud väljapaneku fotosid süstematiseerida ja identifitseerida. Neil päevil sai ta teaduse ja tehnoloogia pikaajalise süstemaatilise populariseerimise eest Tiiu Silla nimelise elutööpreemia.
Näituse avas emeriitdotsent Tullio Ilomets, kes on aidanud väljapaneku fotosid süstematiseerida ja identifitseerida. Neil päevil sai ta teaduse ja tehnoloogia pikaajalise süstemaatilise populariseerimise eest Tiiu Silla nimelise elutööpreemia. Foto: Sille Annuk

Teadusloolane ja muinsuskaitsja Tullio Ilomets (91) on taas andnud panuse alma mater’i ajaloo talletamisse ja tutvustamisse. Seekord avaldub tema tegu näituses Tartu Ülikooli multimeediatalituse koridoris.

Fotograaf Elmar Kaldi (1898–1969) näitust avades ütles talituse juhataja Ove Maidla, et just Ilomets on väljapanekut aidanud ette valmistada ja tegijaid tagant sudinud.

Tartu ülikooli fotograafina aastatel 1944–1948 ametis olnud Kaldi fotonegatiivide kogu saadi Tullio Ilometsa poja Indrek Ilometsa vahendusel Toomas Krausilt, kes annetas need 2007. aastal multimeediatalitusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles