Lapse arenevat narkoprobleemi peab õppima eos märkama

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kohtuekspertiisi instituudist leiab psilotsübiidi sisaldavaid seeni, mis tekitavad hallutsinatsioone – neid lapse toast leides tuleks süveneda, kas tegu on ikka bioloogiatunnis antud koduse ülesandega.
Eesti kohtuekspertiisi instituudist leiab psilotsübiidi sisaldavaid seeni, mis tekitavad hallutsinatsioone – neid lapse toast leides tuleks süveneda, kas tegu on ikka bioloogiatunnis antud koduse ülesandega. Foto: Peeter Langovits

Narkomaania levib alaealiste hulgas kulutulena – kui see jääb aga vanematel ja õpetajatel ajapuudusel või teadmatuse tõttu õigel ajal avastamata, võivad tagajärjed olla pöördumatud.

Kanepi tarvitamine alaealiste seas aina suureneb – algust tehakse juba 14-aastaselt, massiliselt tarvitavad juba 15- ja 16-aastased. Lisaks kuuluvad noorte eelistustesse sellised meelemürgid nagu ecstasy ja amfetamiin.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juhi Kaido Kõplase sõnul on kanep lastele sigarettidest kättesaadavam. «Kanep on, oli ja jääb enim levinud narkootiliseks aineks, nii mujal maailmas kui ka Eestis,» ütleb Kõplas. «Selle kasvatamine ei nõua eriteadmisi keemiast, mistõttu pole see ülemäära keeruline.» Talle ei meenu, et Eestis oleks kunagi kanepidefitsiiti täheldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles