Iivi Anna Masso: meiega või meie vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Masso
Iivi Masso Foto: SCANPIX

Kolumnist Iivi Anna Masso kirjutab, et «Harta 12» on tõstnud poliitilise suhtluskultuuri tähelepanu keskmesse, aga uut on selles jutus vähe. Kõik on kordus.

«Valeliku poliitika» vastased protestid ja «Harta 12ks» nimetatud ringkirja tekitatud suur meediakära kutsub justkui teemaga varem tegelenuid sõna sekka ütlema. Ja ometi on raske rääkida neil teemadel end liigselt kordamata.

Parteide rahastamine? Ammu kirjutatud – vaevalt leidub Eestis palju neid, kes ei arvaks, et poliitikategijad peaksid ise kokku lepitud reegleid mitte ainult välismaal, vaid ka kodus järgima. Ausus ja avatus? Samuti juba palju räägitud. Avaliku debati toon, ülbitsemine versus austus ja ära­kuulamine? Sellest olen ise kirjutanud nii mitu korda, et ei tea, kas rõõmustada, et suur avalikkus teemat lõpuks märkab, või ahastada, et ta märkab seda alles nüüd. «Harta 12» on tõstnud poliitilise suhtluskultuuri tähelepanu keskmesse, aga uut on selles jutus vähe. Kõik on kordus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles