Eurosaadikud tahavad jõulist ühiskaitset

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa merejalaväelane Wera Kislinskaa fregatil Bremen septembris pärast aluse naasmist ELi piraaditõrjemissioonilt EUFOR Atalanta.
Saksa merejalaväelane Wera Kislinskaa fregatil Bremen septembris pärast aluse naasmist ELi piraaditõrjemissioonilt EUFOR Atalanta. Foto: AFP/SCANPIX

Europarlament arutab ELi ühist julgeoleku- ja kaitsepoliitikat puudutavaid raporteid, millest kaks koostasid eestlased.

EL peaks koostöös NATOga kindlaks tegema liikmete sõjalised tugevused ja suutmatuse ning koostama oma julgeolekut käsitleva valge raamatu, soovitab Prantsuse konservatiivist eurosaadik Arnaud Danjean täna Strasbourgis arutlusele minevas raportis ühenduse kaitsepoliitika rakendamise kohta.

Danjeani raport, mis meenutab nii uudseid arenguid ELi lõunanaabruses kui kümnendeid Euroopat kaitsnud USA ümberorienteerumist Aasiale ja Vaiksele ookeanile, on üks neljast europarlamendis ette võetavast ELi ühise julgeoleku- ja kaitsepoliitika (ÜJKP) alasest dokumendist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles