Yana Toom jäi kohtus kaitsepolitseile alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna halduskohus jättis eile rahuldamata Tallinna endise abilinnapea, praegu riigikokku kuuluva keskerakondlase Yana Toomi (pildil) kaebuse, leides, et Toomi andmete avaldamine kapo aastaraamatus oli seadusega kooskõlas.

Kaitsepolitsei märkis tänavuses aastaraamatus, et Toom võttis mullu enda peale eestikeelsele õppele ülemineku vastase tegevuse. «Koostöös Venemaa kaasmaalaspoliitikas osaleva inimõiguste teabekeskusega survestati Tallinna vene koole esitama linnavolikogule taotlusi jätkamaks vene õppekeelega ka pärast 2011. aasta 1. septembrit, mil venekeelsed gümnaasiumid pidid õpetama 60 protsenti õppeainetest eesti keeles,» seisab aastaraamatus.

Kohus leidis, et kapo aastaraamatus avaldatu on väärtushinnang ning vaidlus käib selle üle, kas väärtushinnang on põhjendatud, kas see teotab Toomi au ja head nime ning kas kapol oli õigus seda hinnangut oma aastaraamatus avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles