Vahelejäänud bussifirmad said karistuse kätte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsioon korraldas koos politsei- ja piirivalveameti korrakaitsjatega oktoobris ühisreidi Harjumaa kolme bussifirmasse, et kontrollida bussijuhtide töö- ja puhkeaja kasutamist. Kõigi ettevõtete vastutavate isikute suhtes algatati väärteomenetlus ja praeguseks on kahele firmale karistus määratud.

Tööinspektsiooni töösuhete osakonna peajurist Liis Naaber-Kalm ütles Postimehele, et menetlus on lõppenud ja otsused jõustunud firmade OÜ Vilandert ja OÜ Taub Grupp suhtes. Kolmanda bussiettevõtte suhtes menetlus alles käib, mistõttu selle firma kohta täpsemat infot tööinspektsioon esialgu ei avalda.

«OÜ-le Vilandert tehti ettekirjutus liinisisese veoseveo üldtöökokkuleppest madalama töötasu maksmise ja lühema puhkuse kohaldamise osas,» selgitas Naaber-Kalm. Ta lisas, et tööandja ei ole ka koostanud bussijuhtidele töögraafikuid nii, et töö- ja puhkeaja piirangutest kinnipidamist oleks võimalik kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles