Kodanikujulguse aumärgi pälvisid vargapüüdjad ja elupäästjad

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärgid.
Kodanikujulguse aumärgid. Foto: Liis Treimann

Eile anti justiitsministeeriumis üle kodanikujulguse aumärgid, et tunnustada neid, kes oma julge tegutsemisega on aidanud tabada kurjategijaid või kuritegu ära hoida. Kodanikujulguse aumärkide žürii leiab, et inimesi, kes märkasid ohtu ega pidanud paljuks oma tegemiste kõrvalt hädasolijale appi minna, tuleks eeskujuks seada kõigile. Kuigi kuriteo takistamine või ärahoidmine on julgustükk, mida igaüks meist sooviks sooritada, tasub alati enne mõelda, kas on võimalik kutsuda appi politseid või mõnda turvatöötajat, kellel on kuriteo ärahoidmisel suuremad kogemused ja võimalused.

Kodanikujulguse aumärke annab justiitsminister välja alates 2004. aastast. Žüriisse kuulusid kriminaalpoliitika asekantsler Kristel Siitam-Nyiri, peaprokurör Norman Aas, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt, kuriteoennetuse nõukogu liikmed kriminaalõiguse professor Jaan Sootak ja Tartu Ülikooli avaliku õiguse instituudi juhataja asetäitja Jüri Saar.
----------------------------------------------------

Neli meest tegid koostööd ja tabasid juveelipoe röövli otse teolt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles