Luman: mind ajendab täna presidendi juurde minema hirm

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Priit Simson

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esimeest Toomas Lumanit ajendab täna vabariigi presidendi juures toimuvale erakonnapoliitika debatile minema hirm, et Harta 12 avaldamisega tekkinud olukorda võivad teatud ringkonnad kurjasti ära kasutada.

Luman selgitas, et teda ajendab täna vabariigi presidendi juurde minema hirm, et teatud grupp inimesi võib erakondade rahastamise negatiivseid külgi ära kasutada ning võib-olla koguni ühiskonda destabiliseerida, vahendab ERR Uudised.

Luman on nõus, et tuleb arendada dialoogi ja ühiskonnas üht-teist paranda, samas midagi väga põhjalikult pole vaja muuta.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et Harta 12-le on algselt alla kirjutatund 17 inimest ja dokumendis nõutakse uute tegijate tulekut.

«Aga nendest seitsmeteistkümnest ei ole uut tegijat mitte kedagi. Näiteks proua Lauristin kõlbaks mulle emaks, ta on elupõline poliitik. Nii et me ei saa rääkida uutest tegijatest,» lisas ta.

President Toomas Hendrik Ilves on kutsunud kolmapäevaks Kadriorgu vabakonna ja parteide esindajad, et jõuda kokkulepeteni erakondade rahastamise, poliitilise konkurentsi ja riigijuhtimise üle tehtava järelevalve küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles