Ansip tagasiastumisest: peaministril pole praegu arukas valitsuskriisi esile kutsuda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip riigikogus
Andrus Ansip riigikogus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip vastas riigikogu infotunnis küsimusele, kas ta pole kaalunud tagasiastumist, et see pole praeguses situatsioonis kuigi arukas.

Riigikogu liige, keskerakondlane Heimar Lenk küsis riigikogu infotunnis Ansipilt, kas ta pole kaalunud tagasiastumist. «Keskerakond on sunnitud ööistungeid korraldama. President on sunnitud korraldama oma juures ümarlaudu, sest Eesti demokraatia on kriisis. Teid on süüdistatud ülbitsemises ja teie erakonda valedes, mustades rahaskeemides. Sellest minu küsimus: kas, härra peaminister, olete kaalunud erakonnakaaslastega tagasiastumist peaministrikohalt või partei esimehe kohalt?» päris Lenk.

Peaminister Andrus Ansip vastas: «Küllap Heimar Lenk on juba niipalju kogenud riigikogu liige, et ta teab seda, et Eesti kõige populaarsema erakonna esimehe poolt, peaministri poolt valitsuskriisi esilekutsumine siis, kui on arutamisel väga tõsised finantsküsimused, ei ole arukas, see pole üleüldse arukas. Seetõttu selliseid arutelusid võib edendada Keskerakonna kontoris, aga need ei ole ühiskonnale tõsiseltvõetavad alternatiivid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles