Riik annab väiketeatrite ühenduse toetuseks seitsme aastaga pea miljon eurot

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Ragnar Siil.
Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Ragnar Siil. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Ragnar Siil, milline on riigi panus Telliskivi Vaba Lava teatrikeskusse?

«Kõigepealt tuleks täpsustada, et tegu pole tavamõistes «public–private partnership» koostööga. See on kahe eraõigusliku osapoole – arendaja, kelleks on Telliskivi loomelinnak, ja üheksa vabatruppi koondava sihtasutuse Vaba Lava – vaheline kokkulepe. Nemad sõlmivad lepingu. Riik on lubanud toetada Vaba Lava tegevustoetusega, lisaks lubab riik anda kuni seitse aastat 136 000 eurot aastas – see on riigi panus Telliskivi teatrimaja valmimiseks ja see raha annab tegijatele seitsmeks aastaks teatud kindlustunde.

Loomulikult ei kata seitse korda 136 000 eurot sada protsenti teatrimaja ehituseelarvest, Vabal Laval tuleb leida ka omafinantseering, osalevad vabatrupid peavad panustama, samuti tuleb teenida piletitulu. Oluline on märkida, et ka arendajad on mitmes etapis teatrimajja raha pannud, näiteks tehti nende raha eest eeleskiisprojekt ja uuringud.

Kui ühel või teisel põhjusel Vaba Lava ja Telliskivi koostöö ei toimi, Vaba Lava tegevusplaan ei tööta, siis langeb riigil ära ka kohustus Vaba Lava toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles