Ümarlaual langetati kolm otsust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves kutsus eilseks kokku ümarlaua, et vähendada lõhet poliitikute ja kodanike vahel.
President Toomas Hendrik Ilves kutsus eilseks kokku ümarlaua, et vähendada lõhet poliitikute ja kodanike vahel. Foto: Andres Haabu

Kadriorus eile poliitikute ja kodanike vahelise lõhe vähendamiseks peetud arutelul leiti, et ettepanekuid hakatakse rahvalt koguma internetipõhiselt, nende analüüsi hakkab korraldama Eesti Koostöö Kogu ja algatust veab sumbumise vältimiseks president ise.

Kodanike ideedest peaks ekspertide grupp välja töötama eelnõud, mis võiksid vabakonna esindajate nägemusel riigikogu ette jõuda hiljemalt järgmise aasta 31. märtsiks ja saada seadusteks enne jaanipäeva. Eelkõige on luubi all erakonnaseaduse ja valimisseaduse muudatused, mis parandaksid muu hulgas parteide rahastamise ja kodanike kaasamise korda.

Kuigi kohtumise tulem võib tunduda kaalukas, kulges lõviosa sellest tegelikult vaid probleemi sõnastamise püüdluse ja auru väljalaskmise tähe all. Kahetunnise ümarlaua kokku kutsunud president Toomas Hendrik Ilvesel oli esialgu välja käia vaid «Harta 12» koostajate neljapunktiline programm sellest, millised probleemid lahendamist vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles