ELi valitsusjuhid alustavad venida tõotavat ülemkogu

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimus Brüsselis ülemkogu eel solidaarsust ehk Eesti-suguseid riike toetav meeleavaldus. Pildil olev plakat meeleavaldaja käes teatab viitega Briti peaministrile David Cameronile: «Cameron eelistab, kui poolakad töötavad kraanikausi kohal.»
Eile toimus Brüsselis ülemkogu eel solidaarsust ehk Eesti-suguseid riike toetav meeleavaldus. Pildil olev plakat meeleavaldaja käes teatab viitega Briti peaministrile David Cameronile: «Cameron eelistab, kui poolakad töötavad kraanikausi kohal.» Foto: AP/Scanpix

«Kas te teadsite, et läbi Euroopa Stabiilsusmehhanismi panustavad eestlased ja slovakid nende endi omadest kõrgemate Kreeka pensionite rahastamisse?» küsis eile Strasbourgis europarlamendi suurima fraktsiooni konservatiivide prantslasest liider Josef Daul.

Euroopa Rahvapartei fraktsiooni juht Daul tõi selle näite kõnes, mis juhatas sisse arutelu täna Brüsselis algava Euroopa Ülemkogu ja järgmise seitsme aasta finantsperspektiivi üle. Tema sõnul on jätkuv tugev toetus EList ainus kindel viis tagada, et liikmesmaad saavad neil aastatel teha oma vajaminevad investeeringud.

«Näiteks Baltimaades oleksid raudteeliinid Euroopa rahastuseta jätkuvalt ühendatud Moskvaga ja mitte Euroopaga,» jätkas Daul oma jutu ilmestamist. «Aga, nagu meiegi, Baltimaad vajavad neid ühendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles