Võim halvab inimese

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jõerüüt soovitab peaministril korraks unustada hästi ära õpitud poliitmehaanika ja vaadata olukorrale otsa lihtsalt inimesena.
Jaak Jõerüüt soovitab peaministril korraks unustada hästi ära õpitud poliitmehaanika ja vaadata olukorrale otsa lihtsalt inimesena. Foto: Peeter Langovits

Kaitseministri kohalt «Kommarid ahju!»-särgi pärast 2005. aastal tagasi astunud Eesti suursaadik Rootsis Jaak Jõerüüt astus hiljuti välja ka Reformierakonnast.

Seitse aastat tagasi kirjutasite Eesti poliitika argipäeva mõistes täiesti jahmatava avalduse ja astusite kaitseministri kohalt tagasi. Teie käik oli nii ebatavaline, et tegelikult toona teid ei mõistetudki.

Mõned mõistsid kõike, mõned ei mõistnud midagi. Arvamusi «miks ta seda tegi?» oli palju. Liigne tähelepanu läks särgile, ehkki sel oli oma roll. Ma ju kirjutasin, et olen rahulolematu riigi valitsemise viisiga. Valitsuses – olin nii Juhan Partsi kui ka Andrus Ansipi juhitud valitsuses – ei kuulanud erakonnad üksteist. Ministrid käitusid nagu parunid oma mõisas. Uues koalitsioonis hakati üksteisele kohe jalga taha panema. Skandaalid sumbusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles