Tänasel töövarjupäeval tutvub 3000 gümnasisti päris tööeluga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövarjud õpivad spetsialistidelt ametit.
Töövarjud õpivad spetsialistidelt ametit. Foto: Ergo Kuld

Junior Achievement Eesti koos oma vilistlasorganisatsiooniga SENT korraldab täna töövarjupäeva, mille käigus tutvub ligi 3000 gümnasisti 100st Eesti koolist täiskasvanud inimese tavalise tööpäevaga, saades teada, milliseid oskusi ja teadmisi neid huvitavas töös vaja läheb.

Paljudes koolides on töövarjupäev kohustuslik karjääriplaneerimise tunni osa, millest võtavad osa kõik abituriendid või kogu gümnaasiumiosa. Nii on täna koolitundide asemel tööpõllul 130 õpilast Tallinna Linnamäe Vene Lütseumist, 120 õpilast Noarootsi Gümnaasiumist, 110 õpilast Viimsi Keskkoolist, 98 õpilast Põltsamaa Ühisgümnaasiumist ning 94 õpilast Tallinna 21. Koolist.

Kristen Aigro EBS Gümnaasiumist, kes pakub täna varju vabariigi presidendi kantselei direktorile Siim Raiele, peab töövarjupäeva kordumatuks võimaluseks.

«Näen sageli eakaaslasi vaevlemas olukorras, mil tuleb langetada valikuid tuleviku suhtes,» märkis ta. «Tegelikult ei tea meist keegi, mida need valikud tähendavad. Töövarjupäev on üks väheseid võimalusi saada tegelik pilt sellest, mis on ees ootamas.»

Töövarjupäeva Kroon 2012 on üle-eestilisel töövarjupäeval toimuv eriüritus, mille raames oli gümnaasiumiõpilastel võimalus kandideerida Eesti tippettevõtjate, -poliitikute ja -juhtide varjudeks.

Täna on õpilased varjudeks Swedbank Eesti juhatuse esimehel Priit Perensil, Tallinna Tantsuakadeemia kunstilisel juhil Märt Agul, Eesti Ajalehed juhatuse esimehel Kadi Lambotil, Eesti Kunstimuuseumi peadirektoril Sirje Helmel ja paljudel teistel Eesti tippjuhtidel ja -spetsialistidel.

Töövarjupäeva Krooni eesmärk on pakkuda noortele võimalust tutvuda huvitavate, tegusate ja edukate inimeste igapäevaste tegemiste ja kohustustega.

«Loomulikult soovivad noored teada, kuidas sellist ettevõtet igapäevaselt juhitakse. Mul on hea meel, kui saan õpilasele näidata, et panga peadirektori töö ei ole ainult kuiv numbrite jälgimine, otsuste tegemine ja käskluste jagamine, vaid ettevõtte edukaks juhtimiseks on vaja ka oma inimeste ja klientidega suhelda,» rääkis Swedbanki juht Eestis Priit Perens. «Oleme Junior Achievementi kui noorte majandus- ja ettevõtlusõpetuse üht tugevamat tegijat toetanud aastaid, töövarjupäev on üks osa sellest, mis aitab kaasa elujõulise inimvara tekkele.»

Junior Achievement Eesti programmide järgi õpib majandust ja ettevõtlust algklassidest gümnaasiumini 13000 õpilast üle Eesti. MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku (SENT) on asutatud 2005. aastal ning koondab endas edukamaid JA programmide vilistlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles