Vaata otsepilti presidendi kärajatelt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves kärajatel kõnelemas
President Toomas Hendrik Ilves kärajatel kõnelemas Foto: Peeter Langovits

Vaata otsepilti kell 13 algavalt presidendi mõttekoja ja Eesti Koostöö Kogu ühiselt kärajapäevalt «Millist Eestit jõuame üleval pidada?»

President Toomas Hendrik Ilvese eestvõttel arutlevad ja käravad täna Eesti tuleviku ja Eesti demokraatia tervise teemadel rahandusminister Jürgen Ligi, kunagine justiitsminister ja kohaliku elu edendaja Kaido Kama, vandeadvokaat Jüri Raidla, ettevõtja Viljar Arakas, kunstnik Kaido Ole ja futurist Guido Viik.

Arutletakse, millist riiki nii riigi- kui kohaliku võimu tasandil me tahame, millist riiki jaksame demograafilisi ja regionaalpoliitilisi protsesse arvestades 20 ja 30 aasta pärast üleval pidada ning kuidas saab riik senisest tõhusamalt ja kestlikult aidata kaasa kõigi siin elavate inimeste elukvaliteedi parandamisele. Samuti mõeldakse, kuidas kasutame oma ühist inimvara edaspidi mõistlikumalt ja minimaalsete kadudega ning milline on Eesti demokraatia ja otsuseprotsessi tervis.

2007. aastast korraldatavad presidendi kärajad kujutavad endast avatud mõttevahetust, milles osalevad võrdsete partneritena vabakonna, ettevõtjate ja avaliku sektori esindajad.

Üritus on lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles