Võimuparteid taotlevad riigikogus lisaistungite korraldamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Toomas Huik

Riigikogu koalitsioonifraktsioonid tegid ettepaneku kutsuda täna pärastlõunaks kokku maksimaalselt homme hommikuni kestev lisaistung, et opositsioonilise Keskerakonna venitamistaktika kasutamisest hoolimata läbi arutada selle nädala päevakord, lõpliku otsuse lisaistungite toimumise kohta teeb pärastlõunal kogunev riigikogu juhatus.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas ütles kella 12.30 paiku istungil, et riigikogu esimees kutsub Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsiooni ettepanekul kokku täiendavad istungid. Esimene lisaistung pidi tema sõnul algama täna kell 16.15 ja lõppema hiljemalt homme kell 10 ning kui ka selleks ajaks pole kõiki päevakorras olevaid eelnõusid jõutud läbi arutada, pidanuks teine lisaistung toimuma homme kell 13.

Samas ei jõudnud riigikogu täiskogu lisaistungite kokkukutsumise ettepanekut hääletada, kuna opositsioonisaadikud esitasid istungi tööaja lõppemiseni protseduurilisi küsimusi ja palusid viimaks ka kümme minutit vaheaega.

Ratas ütles pärast istungit Postimehele, et lisaistungite toimumise kohta teeb otsuse riigikogu juhatus, kes koguneb seda arutama täna kell 15.30.

Tõenäoliselt täna lisaistungit siiski ei toimu, kuid on võimalik, et see korraldatakse tuleval nädalal. Kui juhatus ei jõua täiendava istungi ajas üksmeelele, hääletab ettepanekut järgmisel istungil parlamendi täiskogu.

Keskerakond on riigikogu tööd takistanud juba eelmisest nädalast, mil parlamendis algas tuleva aasta riigieelarve arutelu. Eelnõu teise lugemise lõpetas riigikogu eile õhtul, kuid sellest hoolimata on Keskerakond istungi venitamist küsimuste esitamise, sõnavõttude ja vaheaegade võtmisega jätkanud. Partei on kinnitanud, et takistab parlamendi tööd nii kaua, kuni võimuparteid nõustuvad alandama elektriaktsiisi.

Riigikogu kolmapäevane istung kestis venitamise tõttu terve öö ning selle ajaga jõuti 26 päevakorrapunktist läbi arutada vaid seitse. Täna kell 10 alanud ja kella 13ni kestnud istungil arutas riigikogu vaid üht eelnõu, samas kui kokku oli päevakorras eelnõusid 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles