Ekspress: kuhu kadus vesi Mustika keskuse tulekustutussüsteemist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Mustika Keskuse kohal.
Tuletõrjujad Mustika Keskuse kohal. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Mustika kaubanduskeskuse sprinkler, mis oleks pidanud esimesed leegid eos hävitama, oli mingil põhjusel kasutu ega suutnud keskust päästa 5. märtsil toimunud suurpõlengust, mis tõi esialgsetel hinnangutel kahju vähemalt sada miljonit krooni.

«Kõik spinklersüsteemid on mõeldud selleks, et ei tekiks sellist tulekahju, kuna see ei olnud kustutanud - järelikult ta kas ei töötanud või oli valesti paigaldatud,» ütles Eesti Ekspressile esimesena tulekoldesse jõudnud Nõmme päästekomando rühmajuht Jaanus Sarapuu.

Selleks ajaks, kui tegelikuks kustutamiseks läks, oli tuli saanud vabalt levida vähemalt pool tundi, ütleb tulekahju arengu modelleerimise arvutuste põhjal Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja.

Nädal enne tulekahju oli Päästeamet keskuses korraldanud põhjaliku inspekteerimise - see lõppes vaid väikese märkusega mööblipoe ebapiisava turvavalgustuse aadressil.

«Nende hinnangul oli kõik korras ja keda me siis veel usaldame kui mitte Päästeteenistuse enda koostatud akti?» imestas Mustika keskuse direktriss Valentina Liinsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles