Parlament koguneb lisaistungile järgmise nädala lõpus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus võimuparteide ettepanekul järgmiseks reedeks kokku lisaistungi, et arutada sel nädalal opositsioonilise Keskerakonna venitamistaktika kasutamise tõttu arutamata jäänud eelnõusid.

Koalitsioonifraktsioonid tegid ettepaneku kutsuda lisaistung kokku juba täna pärastlõunaks, kuid riigikogu täiskogu ei jõudnud seda ettepanekut hääletada, sest opositsioonisaadikud esitasid istungi tööaja lõppemiseni protseduurilisi küsimusi ja palusid viimaks ka kümme minutit vaheaega.

Täna pärastlõunal arutas lisaistungite korraldamist riigikogu juhatus, kelle otsuse kohaselt algab esimene lisaistung järgmise nädala reedel ning kestab maksimaalselt laupäeva keskpäevani. Kui ka siis ei jõua riigikogu kõiki 18 eelnõu läbi arutada, toimub järgmine täiendav istung laupäeval kell 13, teatas riigikogu pressitalitus. Korralisi istungeid parlament tuleval nädalal ei pea.

Keskerakond on riigikogu tööd takistanud juba eelmisest nädalast, mil parlamendis algas tuleva aasta riigieelarve arutelu. Eelnõu teise lugemise lõpetas riigikogu eile õhtul, kuid sellest hoolimata on Keskerakond istungi venitamist küsimuste esitamise, sõnavõttude ja vaheaegade võtmisega jätkanud. Partei on kinnitanud, et takistab parlamendi tööd nii kaua, kuni võimuparteid nõustuvad alandama elektriaktsiisi.

Riigikogu kolmapäevane istung kestis venitamise tõttu terve öö ning selle ajaga jõuti 26 päevakorrapunktist läbi arutada vaid seitse. Täna kell 10 alanud ja kella 13ni kestnud istungil arutas riigikogu vaid üht eelnõu, samas kui kokku oli päevakorras eelnõusid 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles