Tallinn rajab kolmanda tööstuspargi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tallinna linn kavatseb rajada Lasnamäele linna kolmanda tööstuspargi, mille detailplaneering peaks valmima tuleva aasta alguseks.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on tahab linn luua tööstusettevõtetele Tallinnas veelgi oma tootmise alustamise või olemasoleva tootmise laiendamise võimalusi ning algatab seetõttu kolmanda tööstuspargi rajamiseks detailplaneering aadressil Suur-Sõjamäe 29b, vahendas Raepress.

«Detailplaneering peaks valmima 2010. aasta alguseks ning seejärel alustatakse ka tehnilise infrastruktuuri projekteerimist ja väljaehitamist. Tuleva aasta lõpuks on Tallinnas 16 uut infrastruktuuriga varustatud tootmismaad, kuhu ettevõtted saavad rajada oma tööstushooned ning luua uusi töökohti,» märkis Mutli.

Tallinn on juba loonud tootmisettevõtetele kaks tööstusparki, kus on välja ehitatud tehniline infrastruktuur ning enamik kinnistuid on tootmisettevõtetele müüdud või on kinnistutele seatud hoonestusõigus. Lasnamäe tööstuspargis on tootmise avanud juba seitse ettevõtet, kus töötab üle tuhande inimese ning järgmise aasta lõpuks alustab tegevust veel seitse ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles