Jalakäijad ei jõua rohelise tule ajal üle tee silgata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompuiestee ja Wismari tänava ristmiku juures olevas jalakäijate fooris põleb roheline tuli vaevalt 12 sekundit. Eakale või liikumishäirega inimesele võib sellest väheks jääda.
Toompuiestee ja Wismari tänava ristmiku juures olevas jalakäijate fooris põleb roheline tuli vaevalt 12 sekundit. Eakale või liikumishäirega inimesele võib sellest väheks jääda. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas Toompuiestee ja Wismari tänava ristmiku juures olevas jalakäijate fooris põleb roheline tuli umbes 12 sekundit. Selle ajaga jõuab üle tee minna ainult täies elujõus inimene. Need, kelle samm on kas kõrge ea tõttu või muul põhjusel aeglasem, seal ühe fooritsükliga üle tee ei saa.

Tallinna foore hooldava ettevõtte Signaal direktor Ats Tamm kinnitas, et selle foori tsüklit pole vähemalt viis aastat muudetud. «Iga foor töötab etteantud parameetrite järgi, mille edastab meile transpordiamet. Nemad muudavad ka vajadusel fooride parameetreid,» ütles Tamm.

Ta lisas, et viimasel ajal on muudatusi tehtud ainult nendes foorides, mis on seotud ühistranspordi prioriteedisüsteemiga, aga Toompuiesteed see ei puuduta. Ka ei lähe foorides miski ise paigast ära. «Välja arvatud see, kui foori kell on vale. Aga seda me kontrollime vähemalt kord kuus. Ja kui kell on vale, siis see mõjutab seda, millal algab foori jaoks tipptund, aga mitte ühe või teise fooritule põlemise aega,» selgitas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles