Toomas Vitsut: vääramatul teel Tallinna linnriiki

, Tallinna linnavolikogu esimees, Keskerakond.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Toomas Huik

On kahetsusväärne, et vaatamata Eesti omavalitsuste korraldamise korduvale käsitlemisele eri töörühmades ja foorumitel, on asjaosalised jäänud kõnelema kurtidele kõrvadele. Räägitakse justkui eesti keeles, aga keskvõimu esindajatele suunatud jutt tundub jäävat neile sama arusaamatuks nagu hiina keel. Kõik osapooled tunnistavad probleeme, aga omavalitsuste pakutud lahendusi ignoreeritakse.

Erinevalt regionaalminister Siim Kiislerist ei pea ma reformi nime kandvate ümberkorralduste põhiküsimuseks administratiivsete üksuste suurust ega ka mitte seda, kas meil selle tulemusena on lõpuks Eestis 150 või 15 omavalitsust. Mulle on põhiküsimus: mis on meie regionaalpoliitika eesmärk? Omavalitsuste arvu vähendamine saab olla vahend, mitte eesmärk, ja see ei too automaatselt lahendusi.

Kas inimesed Eesti riigis elavad kümne, kahekümne ja viiekümne aasta pärast põhiliselt Tallinnas, jättes ülejäänud territooriumi hõredalt asustatuks või hoopis tühjaks, või on eesmärk hoida arvestatavat asustust kogu riigi territooriumil?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles