Prokurör nõudis vägivaldsetele röövlitele vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tunamullu jõululaupäeval sooritatud röövis ning ohvrile raskete tervisekahjustuste tekitamises süüdistatavate meeste kohtuprotsess jõudis neljapäeval Viru maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör süüalustele reaalset vangistust.

Süüdistaja hinnangul peaks kohus 25-aastase Maksimi mõistma süüdi grupiviisilises röövis ja raskete tervisekahjustuste tekitamises ning määrama talle seitsmeaastase vangistuse. Kuna noormehel on ka varasema kuriteo eest mõistetud karistusest osa kandmata, peaks ta süüdistaja nõudel veetma trellide taga kaheksa aastat, kaheksa kuud ja 13 päeva.

23-aastasele Nikolaile nõudis prokurör grupiviisilise röövimise eest kolme ja poole aasta pikkust vangistust. Kuna ka temal on varasema süüteo eest osa karistusest kandmata, kujuneks Nikolai vangistusaja pikkuseks neli aastat.

Kohus langetab otsuse lähiajal.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani Maksim esimese kuriteo toime 2010. aasta 24. detsembri öösel, kui tungis koos Nikolaiga Narvas Puškini tänaval asuvasse võõrasse korterisse, kus asusid 1968. aastal sündinud mehelt raha nõudma. Kui viimane keeldus, lõi Nikolai ohvrit rusikaga vastu nägu ning seejärel röövisid mehed kannatanult arvuti, helivõimendi ja arvuti monitori.

Kuus päeva hiljem sooritas purjus Maksim uurimisandmetel uue süüteo, kui öisel ajal ründas Narvas Mõisa tänaval asuva baari juures 1987. aastal sündinud meest. Maksim lõi kannatanut noaga, tekitades talle eluohtlikke vigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles