Pertelson: kavatsen vastutada oma tegude eest seoses Arigatoga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson
Indrek Pertelson Foto: Toomas Huik

Kahekordne olümpiapronks Indrek Pertelson ütles tänasel pressikonverentsil, et tunnistab, et tal on seoses spordiklubi Arigato pankrotiga isiklikke ja ärivõlgu ning lubas nende eest vastutada.


Kommenteerides süüdistusi, et spordiklubist on välja võetud üle kahe miljoni sularaha möönis Pertelson, et ettevõttest on sularaha välja võetud, kuid nentis, et selle eest peab vastutama ettevõtte finantsjuht Margus Dintšenko.

Pertelson märkis, et tema usub, et väljavõetud raha osas on korrektsed paberid olemas ning tema usub, et ettevõte on alati tegutsenud ausalt ja raha kaduma läinud ei ole.

Pertelsoni sõnul ei ole tema kuulnud üheltki võimuesindajalt kriminaalasja algatamisest ei tema isiku ega ka Haabersti Perespordikeskuse ASi (Arigato) vastu.

Pertelsoni sõnul on tal isiklikult ja temaga seotud firmadel spordiklubi Arigato pankrotipesa vastu aktsepteeritud 5,4 miljoni krooni suurune nõue, mis suures osas koosneb Pertelsoni isiklikust rahast, mis ta ettevõttesse on pannud.

Lisaks on Pertelson enda sõnul spordiklubisse investeerinud ka 10 aastat oma tööd. Seetõttu eitab Pertelson kategooriliselt süüdistusi, et ta oleks spordiklubist isikliku kasu nimel raha varastanud.

Pertelsoni sõnul olid Arigato raskused seotud sellega, et buumiajal läks maja ehitamine eeldatud 100 miljoni krooni asemel suurusjärgus 150 miljonit krooni maksma. Sellest alanud majandusraskustega seoses jõudis ettevõte selleni, et kui ehitusfirma alustas maksmata arvete tõttu täitemenetlust, otsustas ettevõtte nõukogu alustada pankrotiprotsessi.

Pertelson ütles, et tänab kõiki Arigato projektis osalenuid ning vabandab kõigi ees, kes on saanud ettevõtmisest kahju. Tema sõnul on tal kahju kõigist oma tehtud vigadest ning ta kavatseb vastutada kõigi sammude eest, mis ta ettevõtte juhtkonna liikmena on astunud.

Postimees.ee käsutuses on Põhja politseiprefektuuri teatis kriminaalmenetluse alatamise kohta Haabersti perespordikeskuse juhatusse kuulunud Pertelsoni, Margus Dintšenko ja Tavi Maastiku vastu. Teatises kirjutatakse, et esineb kahtlus, et isikud ei ole käitunud Arigato varalistes huvides, lubades spordiklubil Condor tasuta kasutada ettevõtte ruume ning võttes ettevõtte kontolt nõuetekohaseid dokumente vormistamata välja sularaha. Sellise tegevusega on Haabersti perspordikeskusele tekitatud kahju orienteerivalt 2,154 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles