Sõiduõpetaja: valesti parkijad ei hooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigis autokoolides õpetatakse auto korrektset parkimist.
Kõigis autokoolides õpetatakse auto korrektset parkimist. Foto: Mihkel Maripuu

OÜ Autosõit juhatuse liige Indrek Madar kinnitas, et igale sõidukoolis käijale selgitatakse põhjalikult auto parkimise reegleid, ta uskus, et pigem pargivad valesti liikluseeskirja unustanud või lihtsalt hoolimatud inimesed.

«Loomulikult õpetatakse sõidukoolis tulevasi autojuhte parkima - kogu liikluseeskiri käiakse läbi, seal on ka parkimise teemad sees,» ütles Madar.

Küsimusele, miks on linnas nii massiliselt valesti parkijaid, vastas Madar: «Pigem on küsimus hoolivuses ja tahtluses. Vaevalt, et mõni inimene ei tule selle peale või ei tea, et haljasalale parkida ei tohi,» arvas ta. «Teine näide on roolis telefoniga rääkimisest - kindlasti teatakse, et seda ei tohi teha, ent ikkagi räägitakse.»

Autokooli juht arvas, et valesti ei pargi mitte niivõrd värskelt sõidukooli lõpetanud, kuivõrd vanem generatsioon. «Nagu teised seadusaktid, muutub ka liikluseeskiri. Autojuhtidel tuleks aeg-ajalt liikluseeskiri ette võtta ja mõned olulisemad kohad sealt läbi lugeda,» arvas Madar.

Näiteks luba kõnniteedele parkida kaotati ära juba 2001. aastal, kuid siiani satuvad munitsipaalpolitseinikud vastamisi inimestega, kes seda justkui ei tea.

«Autojuhtide üldine teadlikkus on väike, võib-olla tuleks vana hea liiklussaade avalikku televisiooni tagasi tuua. Teistes telekanalites on ju liiklussaated küll, kuid millisel ajal ja mis vaadatavusega, on iseasi - samuti ka see, mis probleeme seal käsitletakse,» märkis sõiduõpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles