Mupo peab «juhiga autorenditeenust» piraattaksonduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus
Taksopeatus Foto: Priit Simson

Munitsipaalpolitseiameti juhataja Kaimo Järviku sõnul pole küll taksokontrolli menetlus Saksa takso pakutava «juhiga autorenditeenuse» kohta lõppenud, kuid nii nende kui transpordiameti seisukoht on selge: tegu on piraadiga.

«Meie jääme endale kindlaks, et tegu on piraadiga. Juhiga rendiauto teenus jääb küll rohkem ettevõtluse reguleerida, kuid kindlasti ei mahu see taksoteenuse valdkonda,» ütles Järvik.

Järviku sõnul on suhteliselt tõenäoline, et kliendi avalduse põhjal algatatud menetluse tulemuseks on karistus. «Firmal on õigus kohtusse pöörduda ja oma seisukohti kaitsta,» lisas ta.

Taksokontrolli hinnangul algab taksoteenuse pakkumine hetkest, kui kliendile öeldakse tellimistelefonil: «Takso». «No kui seal hakatakse rääkima rendiautodest ning eri sõidukite rentimise hinnavahemikest jne, siis see on võib-olla mingi muu ettevõtlus, aga nii kui kasutatakse sõna takso, aga sõidukil puudub plafoon, on tegu piraadiga,» oli Järvik resoluutne.

Postimees.ee poole pöördus möödunud nädalal Saksa taksot kasutanud mees, kellele saadeti telefonitellimuse peale sõiduk, millel puudus plafoon, hinnakiri ja teenindajakaart. Sõidu lõppedes väljastati talle tšekk, millele oli kirjutatud «Lühirendi arve». Saksa taksost öeldi Postimees.ee'le, et tegu on firma uue teenusega, mis loodud protestiks transpordiameti vastu, kes ei väljasta enam normaalselt taksoveolube.

Saksa takso juhi Andrea Tederi sõnul sõidab ka hulk Laki taksosid niimoodi.

«Taksokontroll ei ole hetkel teisi selliseid sõidukeid tuvastanud,» ütles mupo juht Kaimo Järvik ja lisas, et ka uusi kaebusi pole neile tulnud.

«Aga me teeme jätkuvalt taksoreide ja üks prioriteet on kontrollida seda väidet.» Järvik soovitas kõigil, kes niinimetatud rendiauto teenust kasutavad, kontrollida, mis alustel nad selle teenuse eest maksavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles