Sotsiaaldemokraadid andsid Mikseri ja Saare jätkamisele heakskiidu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann / Postimees

Tartus täna kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üldkogu valis esimeheks tagasi erakonda viimased kaks aastat juhtinud Sven Mikseri, samuti valiti tagasi erakonna peasekretär Indrek Saar.

Erakonna aseesimeesteks said riigikogu liikmed Andres Anvelt, Jevgeni Ossinovski, Karel Rüütli ja Heljo Pikhof. Kandidaatidest ei osutunud valituks Marianne Mikko ja Helmen Kütt. Seni oli erakonna aseesimees ka Stanislav Tšerepanov, keda uuesti sellele kohale ei esitatud.

Juhatusse valiti Vadim Belobrovtsev, Tõnu Ints, Ivari Padar, Maris Sild, Stanislav Tšerepanov, Kalvi Kõva, Helmen Kütt, Kajar Lember, Marianne Mikko, Eiki Nestor, Urve Palo ja Rannar Vassiljev. Põhikirja järgi kuuluvad juhatusse ka noorsotse juhtiv Lauri Läänemets, Reet Laja naiskogust Kadri ning Arvo Mesikepp vanemate sotsiaaldemokraatide esindajana.

Lisaks valis SDE üldkogul kaheks aastaks revisjonitoimkonna, programmi- ja põhikirjatoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu uue koosseisu.

Eelmine kord valis SDE juhtorganeid 2010. aasta oktoobris, mil Mikser vahetas esimehe kohal välja 2009. aasta kevadest erakonda juhtinud Jüri Pihli. Lisaks Pihlile kandideeris toona esimeheks endine europarlamendi saadik ja praegune riigikogu liige Marianne Mikko, kes hiljem sai erakonna aseesimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles