Keskerakond ei tea, miks välisärimehed neid toetasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid.
Keskerakonda reklaamivad õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna kolm salajast suurtoetajat on välisärimehed, aga mis neid Eestiga seob ja miks nad erakonnale raha annavad, seda keskerakondlased ei tea.


Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ütles Äripäevale, et erakonnale ligi 1,4 miljonit krooni annetanud Peter Ziegleri (annetas üle 660 000 krooni), Balis Milani (üle 366 000 krooni) ja Micka Paveli (üle 364 000 krooni) näol on tegemist kolme välisärimehega, kirjutas

aripaev.ee

.

«Minul ei ole selle kohta infot. Mul on hea meel, et nad on Keskerakonna üles leidnud ja Eesti erakonda toetavad,» ütles Toobal.

«Keskerakonna jaoks ei ole tegemist mingi uue nähtusega, ka varem on ette tulnud, et välisärimehed toetavad meid rahaliselt,» ütles Toobal. Tema sõnul on näiteks Läti ärimehed keskerakonda toetanud. Enda sõnul pole Toobal kolme suurtoetajaga isiklikult kohtunud.

Keskerakondlane Ain Seppik jäi samuti sõnaahtraks, öeldes, et tema ei tea nendest annetajatest midagi ja tegelikult võib ju igaüks erakonda toetada.

Keskerakondlane Kadri Simson ütles, et annetajate tausta küsimuses tuleks pöörduda erakonna büroo poole, sest tema võib rääkida vaid sellest, miks ta ise erakonnale raha annetab.Toobal: annetused on seaduslikud ja avalikud

Toobal lisas hiljem saadetud pressiteates, et erakond on tänavu esimeses kvartalis tehtud annetused seadusekohaselt deklareerinud ja avalikustanud.

«Välismaistelt ärimeestelt saadud annetus tähendab toetust tsentristlikule maailmavaatele ja on kantud lootusest, et Eesti majanduskliima muutuks tulevikus ettevõtlusele soodsamaks,» märkis Toobal. «Eestist väljas vaadatakse meie riigi olukorda lahtiste silmadega ega usuta pimesi peaminister Andrus Ansipi eksimatusse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles