TV3: korteriühistute eraparklad tekitavad lasnamäelastele peavalu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamägi
Lasnamägi Foto: Toomas Huik

Korteriühistute tubli tegevus eraparklate organiseerimisel on viinud Lasnamäel olukorrani, kus parkla seisab alakasutatuna, samas kõrval asuvate majade elanikud vaevlevad aga parkimisprobleemide küüsis.

Paraku ei taha eraparkla organiseerinud korteriühistu vabu kohti kergekäeliselt teiste korteriühistute liikmete kasutusse anda, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Tallinna linnas on käivitunud projekt «Hoovid korda», mis peaks aitama koostöös linnaosadega parklate väljaehitamisel ja seda korteriühistud ka kasutavad.

Paraku pole täpselt paigas, mida aluseks võetakse, kas auto korteri kohta või veel mingil muul moel.

«See maa-ala projekt vaadatakse üle. Vaadatakse kui palju parkimiskohti sinna maja juurde oleks võimalik rajada. Ja vaadatakse muidugi ka seda, et kui palju seal ümbruses üleüldse parkimiskohti on,» rääkis Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe.

Lasnamäel Katleri 13 ongi tekkinud olukord, kus kõrvalasuvate majade inimesed väidavad, et rajatud parkla on alakasutatud. Kohalik elanik Vello Ant rääkis, et hommikul vara mööda minnes on parklas 16-18 vaba kohta.

Inimesed peavad otsima kohti, kuhu auto panna, seal parkides saab trahvi. Ühistu esinaine väidab, et neil tõepoolest ilmnes pärast lubade väljajagamist vabu kohti, kuigi 60 korteri kohta on välja antud üle 50 parkimisloa.

«Kõik on omavaheliste läbirääkimiste küsimus ja nii parkimiskontroll kui parkimisala rajamine on ühe korteriühistu intsiatiiv,» ütles Riibe.

«Kui oleks ruumi ehitada parklaid, siis ei oleks probleemi, aga ei ole lihtsalt ruumi. Näiteks mina elan kaheksandas majas, seal ei ole absoluutselt kuskil ruumi parkla juurde ehitamiseks,» rääkis Ant.

Katleri 13 korteriühistu esinaine lubas parkimise korralduse kriitilise pilguga üle vaadata, kuid teistele ühistutele ta erilist lootust ei andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles