Kontserdikorraldajad linnahallist: lõpuks ometi!

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Andres Teiss.

Tallinna linnahallis üritusi korraldanud inimesed kommenteerisid halli sulgemist lausega «Lõpuks ometi!», kuigi nii mõnelegi toob see kaasa ebamugavusi.

«Hea maitsega vaataja palju ei kaota,» sõnas ürituste korraldaja Adolf Käis venekeelsele Postimees.ee'le.

Tema sõnul peaks saali olukorda arvestades linnavalitsusel häbi olema. «Mõne aja pärast poleks sinna üldse saanud enam  artiste kutsuda ja üritusi korraldada,» tõdes ta.

Kuna probleemid saaliga olid kestnud juba mõnda aega, siis saab Käisi sõnul selle sulgemise ja kordategemise otsust ainult tervitada.

Saali sulgemisega tekkivat ruumiprobleemi lahendab Käisi hinnangul sügisel Tallinna kesklinnas avatav Solarise keskus, samuti saab kasutada Saku suurhalli, mis korraldaja sõnul küll iga ürituse jaoks ei sobi.

Vaatja ei kaota

«Öeldes välja isikliku arvamuse, millega paljud ei pruugi nõustuda, siis paljude linnahallis esinevate Vene popmuusikute taset ei saa kaugeltki mitte alati nimetada kõrgeks,» sõnas ta.

Käis lisas, et kui arvestada veel meie keerulise majandusliku olukorraga, siis Tallinnas hakkab olema vähem Vene popmuusika kontserte, kuid hea maitsega vaataja kuigi palju ei kaota.

Muusikaliteatri juhi Mikk Purre sõnul on saali sulgemine väike hoop, kuna selleks ajaks tuleb leida asenduspinnad.

«Meil on kogemus töötada kõige erinevamates saalides. Vene kultuurikeskusel on väga ilus saal, paar muusikali tegime Vene draamateatris,» sõnas ta. Purre sõnul sobib võib-olla ka Solaris mõnede etenduste jaoks. «Me kasutame ka Salme kultuurikeskuse saali, kuigi selle asukoht pole kuigi mugav, et vaatajad sinna tuleksid,» selgitas ta.

Muusikaliteatri juhi sõnul on tulevikku vaadates hea, et linnahall korda tehakse, kuna see vajas juba ammu remonti. «See ei vasta juba ilmselgelt nendele nõudmistele, mida esitavad tänapäeval nii korraldajad kui ka vaatajad,» tõdes ta.

Asendamatu saal

OÜ Lanirise esindaja Valentina Kolomaineni sõnul on linnahalli saal asendamatu.
«Arvan, et linnahall on kõige sobivam saal nii suurte kontsertide ja meelelahutusürituste korraldajatele kui ka vaatajatele,» rääkis ta.

Korraldajatele sobib, et saali mahub palju vaatajaid, on olemas lava, mis võimaldab head heli ja valgustust. Vaatajatele saal sobib, sest peaaegu kõigist kohtadest näeb ja kuuleb hästi laval toimuvat. Suureks plussiks on ka pehmed toolid.

Kolomaineni sõnul on hea, et linnavalitsus tuli vaatajatele vastu ja otsustas saali ära remontida. «Aga samal ajal ei suuda ükski saal linnahalli asendada. Selle planeering, asukoht, mahutavus teeb sellest saali ainulaadseks,» lisas ta.

Solarisesse tuleb tema sõnul ilus saal, aga juba on selge, et parkimisega tuleb suuri probleeme.

Saku halli iga asi ei sobi

«On loomulikult ka Saku suurhall, aga teate, kuulata Patricia Kaasi ja istuda plastmasstoolil...,» nentis ta.

Kontserdiagentuuri Artmusic esindaja Zoja Gor tõdes, et linnahalli sulgemisega tekivad probleemid, sest selliseid saale pole ka mujal Euroopas, Eestist rääkimata. Ta võrdles linnahalli haige inimesega, kes vajab ravi ja kui seda ei saa, võib surra.

Gori sõnul võib suuri kontserte korraldada Saku suurhallis, kuid kõiki üritusi sinna teatud põhjustel üle viia ei saa. «Õnneks avatakse oktoobris uus 1800-kohaline saal, ja ma arvan, et linnahalli remondiajaks langeb sellele põhikoormus,» sõnas ta.

Korraldaja sõnul võib muidugi tekkida probleeme, sest mitte kõik artistid, kes linnahallis esinesid täismajale, pole nõus oma kõrget honorari langetama põhjusel, et saalis on vähem istekohti.

Tallinna linnavalitsus kiitis eilsel istungil heaks linnahalli renoveerimist puudutava rahvusvahelise lepingu projekti.

Volikogule kinnitamiseks saadetud eelnõu näeb ette ettevalmistava lepingu allkirjastamist Ameerikas asutatud firmaga Tallinn Entertainment LLC.

Tallinn Entertainment LLC-le antakse kas hoonestusõigus või moodustab firma ühisettevõte Tallinna linnaga ning 2011. aastaks peaks Tallinna Linnahall olema põhiosas renoveeritud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles