Galerii: «Mnemoturniir» salvestas kunagise saatejuhi Siim Kallasega sünnipäevasaadet

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Mnemoturniir», Eesti ringhäälingu vanemaid raadiosaateid, tähistab 23. detsembril 45. sünnipäeva. Täna salvestasid mälumängurid koos kunagise pikaaegse saatejuhi Siim Kallasega sünnipäevasaadet, mis jõuab kuulajateni just 23. detsembril.

Praegune Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas oli «Mnemoturniiri» juht 13 aastat (1976-1989). Lisaks Kallasele olid kohal arheoloog Tanel Moora, kõige esimese Mnemo-meeskonna liige, ning praegused liikmed Jüri Aarma, Haro Aasmäe ja Mart Juur. Oma küsimuse valmistavad mängijatele ette aastatel 1998-2011 saadet juhtinud Mart Ummelas ning praegune saatejuht Uku Toom.

Esmakordselt läks «Mnemoturniiri» nime kandev mälumäng eetrisse 23. detsembril 1967. aastal. Ilmselt Soome Yleisradios juba varem kõlanud saate «Viisasten kerho» kogemusele toetudes pakkus toona saateidee välja spordireporter Toomas Uba ja saate ristiisaks sai raadiotoimetaja Peeter Hein. Saate alguse juures olid Hardi Tiidus, Valdo Pant, Toomas Uba ja RAMETO-toimetus. Saade on olnud pühapäeva hommikuti eetris 1967. aasta detsembrist alates kuni tänaseni.

Tänases Mnemo-meeskonnas mängivad Jüri Aarma, Hardo Aasmäe, Mart Juur ja Ivo Linna, saatejuht on Uku Toom. Saadet on 15 aastat toimetanud Marje Lenk ning helirežissöör on üle 30 aasta olnud Külliki Valdma.

«Mnemoturniir» on üks Vikerraadio populaarsemaid saateid, keskmiselt kuulab ühte saadet 76 000 inimest. Vikerraadio koduleheküljelt on saadet järelkuulatud rohkem kui 100 000 korda.

Saade on eetris pühapäeviti kell 11.05, sünnipäevasaadet kuuleb 23. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles