Mall Hellam: kodanikupäev: käsuga kaasamine

Mall Hellam
, AEFi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mall Hellam.
Mall Hellam. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam kirjutab, et reeglina ollakse uute seaduste ja reeglite vastu, kuid tundub, et nii mõnigi hea asi saab alguse just sunnist.

Viimased kuud Eesti ühiskondlikus debatis on olnud mõtlemapanevad. Väga erinevate inimeste sõnavõtud ajakirjanduses, «Harta 12» ning ka presidendi algatusel koostööle ja mõttevahetusele ärgitav hiljutine ümarlaud on näited sellest, et riigi tervisest hoolijaid on rohkem kui päevapoliitikas kaasalööjaid. Ühes ollakse ühel meelel – ühiskonnas toimub midagi äärmiselt ebameeldivat, mis on hakanud mõjutama väga paljude võimet seedida erakondades toimuvat.

Kuigi igasuguseid tähtpäevi kasutatakse üldjuhul lippude heiskamiseks ja pidukõnedeks, siis tänavune kodanikupäev annab usutavasti hoopis võimaluse rääkida sellest, mis on Eesti kodaniku või Eestist hooliva inimese roll ja tähtsus praeguses murrangulises olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles