Arafati põrm kaevatakse proovide võtmiseks üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajairjanikud üleile Läänekaldal Ramallah’s meedia ja muude huviliste vaateväljast isoleeritud Yasser Arafati mausoleumi juures.
Ajairjanikud üleile Läänekaldal Ramallah’s meedia ja muude huviliste vaateväljast isoleeritud Yasser Arafati mausoleumi juures. Foto: AFP / Scanpix

Homme ekshumeeritakse Palestiina endise liidri Yasser Arafati säilmed ning kolme riigi teadlased asuvad proovidest polooniumi otsima.

Arafati surma põhjust uuriva komisjoni juht, endine Palestiina luureülem Tawfik Tirawi ütles nädalavahetusel tehtud avalduses, et Šveitsi, Prantsuse ja Vene eksperdid võtavad ekshumeeritud surnukehast proove, et võimalikku mürgisisaldus tuvastada, ning Arafat maetakse juba samal päeval sõjaliste auavalduste saatel uuesti maha.

Paljudele palestiinlastele kujuneb päev tõenäoliselt emotsionaalseks, kuna Arafat seisab nende meeltes vastupanusümbolina. «See on väga valus. See on šokk ning see ei ole kerge ei mulle ega mu tütrele,» ütles vastuolulise protseduuri eel ka Arafati lesk Suha Arafat oma Malta kodust telefonitsi uudisteagentuurile AFP. «Aga me peame seda tegema, et tema surma ümbritsevatele saladustele jälile jõuda. Kui see oli roim, tuleb see lahendada,» lisas Suha Arafat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles