Peagi võib neeru kinkida ka sõbrale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hemodialüüsi osakonnas eemaldatakse patsiendi kehast kolmel korral nädalas jääkained ja liigne vedelik dialüüsiaparaadi ehk nii-öelda kunstneeru abil – protseduuri tuleb teha seni, kuni patsiendile siiratakse uus, toimiv neer. Pildil medõde Julia Polozova patsiendiga.
Hemodialüüsi osakonnas eemaldatakse patsiendi kehast kolmel korral nädalas jääkained ja liigne vedelik dialüüsiaparaadi ehk nii-öelda kunstneeru abil – protseduuri tuleb teha seni, kuni patsiendile siiratakse uus, toimiv neer. Pildil medõde Julia Polozova patsiendiga. Foto: Peeter Langovits

Lisaks võimalike elusdoonorite ringi laiendamisele plaanib riik hakata senisest enam hoolitsema ka organi annetanud inimeste tervise eest.

«Praegused plaanid elusdoonorite ringi muutmiseks käsitlevad suunatud annetust konkreetse patsiendi jaoks ning seda eeldusel, et elundidoonoril on organi saajaga kas geneetiline või emotsionaalne side,» selgitas Tartu Ülikooli kliinikumi transplantatsioonikeskuse direktor Virge Palli. Ta kinnitas, et altruistliku ja/või anonüümse elusdoonorluse lubamist ei ole Eestis kaalutud.

Emotsionaalne side

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles