Energiakeskus tähistab homme kosmonautikapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02:ENERGIAKESKUS : TALLINN, EESTI,14DEC06-
Energiakeskuses. 
pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES
TLNPM02:ENERGIAKESKUS : TALLINN, EESTI,14DEC06- Energiakeskuses. pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Laupäeval, 11. aprillil kella 12-17 tähistab Energiakeskus perepäevaga kosmonautika päeva.


«Sellega meenutame Juri Gagarini esimest kosmoselendu 1961. aasta 12. aprillil,» selgitas Energiakeskuse tegevdirektor Aare Baumer.

Kell 13 ja 14.30 toimuvad sel puhul planetaariumiseansid eesti keeles ja kell 14 vene keeles. «Räägime Gagarinist ja kosmosest. Seansside vahel saab planetaariumis kuulata muusikat, mille arvuti on komponeerinud taevakehade fotode alusel. Emad-isad ning suuremad lapsed saavad katsetada pöörlemist ehtsal kosmonautide treeningrattal,» lubas Baumer.

Ta lisas, et samuti saavad lapsed joonistada pilte kosmosest ja kes raatsib oma pildi sinna jätta, võib seal olevaid tegelasi kohata hiljem Energiakeskuses valmivas kosmoseteemalises multifilmis.

Kosmonautikapäeva puhul on avatud kõik Energiakeskuse interaktiivsed näitused ning kohvikunurgas pakutakse kohvi ja teed, lastele ka komeedikommi.

Energiakeskus asub Tallinnas, Põhja pst 29.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles