Annela Laaneots: piiri peal pered

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annela Laaneots
Annela Laaneots Foto: Erakogu

Ajakirjanik ja kolme lapse ema Annela Laaneots kirjutab, et lapsed ei peaks lasteaias ja koolis kannatama vanemate sissetulekute erinevuste tõttu.

Ma pole tükk aega nii kurb olnud, kui nüüd jõuluettevalmistuste eel oma lapse lasteaia meililisti kirju lugedes. Seal kirjutas mitu lapsevanemat, et neil pole 12 eurot laste jõulupeo ja kingituste raha kusagilt võtta. Adun selgelt, et osa neist mitmekümnest tuhandest vaesuse piiril elavast lapsest on mulle väga lähedal – mu oma lapse mängukaaslaste seas.

Tõsi, jõule ei pea ostma, jõulud võib ise teha. Arutelu põhiteemaks ei peaks saama ka hinnavõrdlus, kas mõnes lasteaias kulub jõulupeole 7, 10 või 12 eurot lapse kohta. Murelikuks teeb hoopis, et keskmised lastega pered peavad iga 12 euroga arvestama. Tegu on täiesti tavaliste perede ja täiesti tavalise lasteaiaga Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles