Hiiumaal tulistatakse õhupüssist sõidukeid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss. Foto on illustreeriv
Liinibuss. Foto on illustreeriv Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Politsei otsib inimest, kes tulistas 12. novembril Laukal õhupüssist Kärdla-Luidja liinibussi.

Sõidukis olnud reisija kirjeldas, et kui buss sõitis läbi tee ääres põlenud lõkke suitsupilvest, kostis kummaline hääl, nagu oleks ilutulestikurakett bussi rataste all praksudes lõhkenud, kirjutab Hiiu leht. Bussijuht Valentin Barinov ei saanud aru, mis hääl see oli, ja jätkas sõitu, alles hiljem nägi ta bussi küljel õhupüssikuuli jäetud jälge.

AS-i Mulgi Reisid Hiiumaa regiooni juhataja Martin Kagadze rääkis, et tegemist ei ole sugugi esimese korraga, mil Laukal liinibusse lastakse – üks buss on saanud kaks tabamust, teine ühe.

Barinov oletas, et kindlasti lastakse ka sõiduautode pihta, kuid autojuhid ei ole sellest aru saanud, sest algselt ei taibanud ka bussijuhid, millega tegu.

Politsei on algatanud väärteomenetluse ja tulistajat ootab tabamise korral kuni 1200eurone rahatrahv või kuni kuuajaline arest, samuti tuleb tasuda bussi remondikulu 350 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles